Kaj so kineziološki trakovi KT Tape®

KT Tape® je elastičen športni trak, prirejen, da lajša bolečine in daje oporo mišicam, tetivam in vezem.

Delovanje kinezio trakov KT Tape®

Na mestu, kjer pride do poškodbe zaradi udarca, ureznine ali prekomerne obremenitve, se nakopiči limfna tekočina, kar povzroči otekline in vnetje. Posledica je povečan pritisk na mišico in tkivo, ki ga občutimo kot napetost, neprijeten občutek ali bolečino.

Pravilno nameščen kinesiološki trak KT Tape® dvigne kožo in razširi plast fascie. Limfni tekočini tako omogočimo boljšo pretočnost, hitreje dostavlja bele krvničke po telesu in odstranjuje odpadne produkte, celične ostanke in bakterije, posledično se tkivo hitreje obnavlja.


+Zakaj uporabljati KT Tape® trakove

KT Tape® trakvi zmanjšajo pritisk na tkivo in ublažijo nelagodje ali bolečino. Pravilno nameščen trak zagotavlja tudi podporo mišicam, izboljšuje sposobnost krčenja, tudi ko so mišice šibke, in preprečuje prekomerne kontrakcije.


+Kdo lahko uporablja KT Tape® Trakove

Ne glede na to, ali se pripravljate za svoj prvi maraton, poslovilno nogometno tekmo, strmite k osebnemu fitnes cilju ali se le poskušate prebiti skozi dan, vas nič ne upočasni bolj kot bolečine in poškodbe. KT Tape® trakovi so enostavna in udobna rešitev, ki se lahko uporablja za več sto poškodb; kot so bolečine v hrbtu, bolečine v kolenu, bolečine v ramenih, sindrom karpalnega kanala, bolečine v gležnju, teniški komolec, golfistični komolec, poškodovana rotatorna manšeta… KT Tape® trakovi nudijo mišicam podporo in lajšajo bolečine. Uporabite KT Tape® in vzdržujte tempo. #finishstronger


+Iz česa so KT Tape® Tape trakovi

KT Tape® Original in Gentle so izdelani iz 100% bombažnih vlaken s posebej prirejenimi elastičnimi jedri. KT Tape® PRO, PRO Extreme in PRO X so izdelani iz vrhunske, ultra vzdržljive sintetične tkanine, pri čemer so elastična jedra močnejša za 30%.

Tako bombažni kot sintetični trakovi ustvarjajo enosmerno elastičnost, to pomeni, da se trak razteza le po dolžini, ne pa tudi po širini. Kot rezultat elastična vlakna zagotavljajo stabilno podporo, pri tem pa ne omejujejo gibanje kot tradicionalni togi atletski trakovi in bandaže.

Vlakna KT Tape® PRO učinkovito odvajajo vlago, kar uporabniku daje prijeten občutek, tudi ko je nameščen dalje časa, hkrati pa preprečuje draženje in srbenje kože.

Posebno formulirano lepilo kože ne vsebuje lateksa, je hipo-alergeno in je oblikovano tako, da kljub vlagi, znoju in vsakodnevnem prhanju in na koži ostane več dni.