Gleženj – Kineziološki trak KT Tape

Poškodbe gležnja se zgodijo na nešteto načinov: udarec, zasuk ali zvin. Tovrstne poškodbe so lahko zelo boleče, spremlja jih tudi oteklina.


KT Tape lahko uporabite za različne težave z gležnjem:
Zvin
Raztrgane vezi
Vnetje tetive
Nestabilen gleženj

Kronične bolečine ali bolečine, ki so posledica prekomerne uporabe, so običajno posledica dolgotrajnih treningov, neprimerne obutve, neravne površine ali enostavno: ko je preveč, je preveč.

Takšne poškodbe spremlja vnetje. Stabilnost, ki jo zagotavlja prikazana kinesiotaping metoda, omogoča vnetim tetivam in vezem počitek in prepreči nadaljnje poškodbe.

Nestabilnost ali šibkost gležnja lahko povzroči poškodbe vezi in kit. Za razliko od tradicionalnih opornic za gleženj, KT Tape zagotavlja podporo, ki nudi udobje ter omogoča več gibanja, ne da bi pri tem zmanjšala pretok krvi.

Znanstvene raziskave so pokazale, da kineziološki trakovi lahko učinkovito zmanjšujejo bolečine, vendar ni kliničnih dokazov za vse poškodbe. Prenehajte z uporabo na razdraženi ali vneti koži. Tehnike nanosa so namenjene izključno za izobraževalne namene. KT Tape trakovi niso nadomestilo za profesionalno medicinsko oskrbo. Bolniki z rakom naj ne uporabljajo KT Tape trakov, ker lahko posegajo v zdravljenje.