Video učilnica

Koleno od zadaj
Kolk Iliotibialni trak
Iliotibialni trak (ITT) je dolg in tanek trak veznega tkiva, ki teče navzdol po nogi. Začne se na kolku in se razteza do zunanje strani golenice tik pod zunanjim delom kolenskega sklepa. Pas deluje v koordinaciji z več stegenskimi mišicami, da zagotovi stabilnost na zunanji strani kolena
Trebuh
Lopatice
Komolec
Rotatorna manšeta
Rotatorno manšeto sestavlja skupina mišic in tetiv, ki skrbijo za stabilizirajo ramo. To so relativno majhne mišice, vendar izjemno pomembne pri gibanju ramen. Začnejo se pri lopatici in se nadaljujejo v zgornjo roko na način, da oblikujejo “manšeto”, ki daje potrebno stabilnost in mehaniko rame.
Križ
Triceps
Teniški komolec
Opornica za koleno
Ojačan kinesiološki trak z vgrajenim FreeFlex sistemom
Golfistični komolec
Rama
Gleženj
Poškodbe gležnja se zgodijo na nešteto načinov: udarec, zasuk ali zvin. Tovrstne poškodbe so lahko zelo boleče, spremlja jih tudi oteklina.
Vrat in ramena
Vrat je očitno pomemben sestavni del naše anatomije, saj povezuje možgane s preostalim delom telesa.
Cela rama
Koleno
Križ – Sakroiliakalni sklep
Bolečine v križu pogosto povzročajo zapleti, ki izhajajo iz sakroiliakalnega sklepa (SI-sklep).
Prst
Do poškodb prsta pride, kadar le-tega izpostavimo sili, običajno neposredno na konico in je kombinirana s hiperekstenzijo sklepa.
Kolk
Bolečina fleksorjev kolka je sorazmerno redka poškodba, ki prizadene sprednji del kolka, pogosteje se pojavlja pri »mlajših odraslih« in ženskah.
Koleno pod pogačico
Recovery Patch proti oteklinam oz edemom
KT Recovery+™ Recovery Patch je zasnovan, da pomaga zmanjšati otekanja in vnetja.
Karpalni kanal
PRO X PATCH
KT Tape PRO X ™ zagotavlja lajšanje bolečin v mišicah, pri poškodbah zaradi prekomerne uporabe ter bolečine v povezavi s poškodovanimi tetivami .
Meča
Zapestje
Zapestje sestavlja več majhnih kosti, ki podpirajo ozek prehod, imenovan karpalni kanal. Karpalni kanal podpirajo vezi, skozenj pa potekajo kite, ki nadzorujejo gibanje roke in prstov ter živca, ki povzroča bolečine, poznane pod imenom sindrom karpalnega kanala.
Ukrivljen nožni palec
Ritnice – gluteusi
Gluteusi ali ritnice so iz treh glavnih mišic, ki sestavljajo zadnjico. Njihova naloga je rotacija bokov navzven, razširitev trupa, omogočajo gibe, kot so počepi ali brce.
Biceps
Hrbet srednji del
Srednji del hrbta je sestavljen iz vretenc, ki izhajajo iz zgornjega in srednjega dela hrbtenice in mišic, ki potekajo vzdolž celotnega dela hrbta.
Stopalo
Stegno
Stegna so sestavljena iz močnih mišic, ki segajo od kolkov do kolen in skrbijo za upogibanje kolkov in kot podaljšek kolena.
Nart
Zgornji del stopala oz. nart je sestavljen iz številnih kosti, živcev, vezi in kit, ki so lahko prizadete in povzročajo bolečino. Noga je namenjena, da daje stabilnost in mobilnost – dve popolnoma različni funkciji. To pomeni, da se od stopala zahteva mnogo različnih gibov. Večina naših vsakdanjih, kot tudi športnih aktivnosti povzroča velike obremenitve nog, ki so lahko razlog za različne poškodbe.
Sklep med lopatico in ključnico
Osgood Schlatter-jeva bolezn
Osgood-Schlatterjeva bolezen je stanje, ki se pogosto pojavlja dečkih in deklicam med 11 in 15 letom starosti, ki hitro rastejo. Točka bolečine je običajno tik pod kolenom.