Ritnice – gluteusi – Kineziološki trak KT Tape

Gluteusi ali ritnice so iz treh glavnih mišic, ki sestavljajo zadnjico. Njihova naloga je rotacija bokov navzven, razširitev trupa, omogočajo gibe, kot so počepi ali brce.

Naloga ritnih mišic je iztegovanje nog, ki sodelujejo pri stabilizaciji jedra, ko stojiš ali si v gibanju, zagotavljajo pa tudi »blazino« na kateri sediš. Različni vzroki lahko povzročijo bolečine, ki ti jih zgornja aplikacija KT Tape lahko pomaga lajšati in odpravljati.

Dolgotrajno sedenje (atrofija in pritisk), bolečine zaradi prekomerne aktivnosti, poškodbe, ki prizadenejo spodnji del hrbta ali stegna ter mnoge druge situacije ali poškodbe lahko povzročijo bolečino.

Potem so tu še številni drugi vzroki, od vozlov v mišicah, vnetjem mišičnih narastišč, vnetje burse, težavami v spodnjem delu hrbta, zategovanje v stegnih, preobremenjenost mišic ali bolečine, ki izhajajo hrbtenice.

Z uporabo KT Tape traku razbremeniš področje, ki mu daš podporo, poveča se pretok krvi in spodbudi ustrezne mišične reakcije za lajšanje simptomov. To pomaga zmanjšati bolečine in preprečijo nove poškodbe, ki nastanejo zaradi nepravilnih gibov, ki so posledica prvotne bolečine*.
Pokazalo se je tudi, da počitek, masaža in vadba za moč kompenzira posledice atrofije in predolgega sedenja, premalo gibanja in pritiska.

Bolečine v ritnih mišicah so zoprna nadloga, jih lahko lajšamo in odpravimo s pomočjo KT Tape in te ponovno spravimo v gibanje.

Znanstvene raziskave so pokazale, da kineziološki trakovi lahko učinkovito zmanjšujejo bolečine, vendar ni kliničnih dokazov za vse poškodbe. Prenehajte z uporabo na razdraženi ali vneti koži. Tehnike nanosa so namenjene izključno za izobraževalne namene. KT Tape trakovi niso nadomestilo za profesionalno medicinsko oskrbo. Bolniki z rakom naj ne uporabljajo KT Tape trakov, ker lahko posegajo v zdravljenje.