Osgood Schlatter-jeva bolezn – Kineziološki trak KT Tape

Osgood-Schlatterjeva bolezen je stanje, ki se pogosto pojavlja dečkih in deklicam med 11 in 15 letom starosti, ki hitro rastejo. Točka bolečine je običajno tik pod kolenom.Bolečino povzroča kita pogačice oz. del le-te, ki poteka od kolenskega ustja do golenice in se začne ločevati ali odtrga od golenice. Tako pride do vnetja kite in povzroča različne stopnje bolečine, ki se v mirovanju zmanjša. S starostjo to stanje običajno izgine, ni pa nujno.

V letih, ko otroci naglo rastejo in še potem kasneje, KT Tape lahko pomaga ublažiti simptome in pospešiti hitrost okrevanja. Kombinacija hlajenja po fizični aktivnosti in počitek se priporoča za lajšanje simptomov.

Znanstvene raziskave so pokazale, da kineziološki trakovi lahko učinkovito zmanjšujejo bolečine, vendar ni kliničnih dokazov za vse poškodbe. Prenehajte z uporabo na razdraženi ali vneti koži. Tehnike nanosa so namenjene izključno za izobraževalne namene. KT Tape trakovi niso nadomestilo za profesionalno medicinsko oskrbo. Bolniki z rakom naj ne uporabljajo KT Tape trakov, ker lahko posegajo v zdravljenje.