Hrbet srednji del – Kineziološki trak KT Tape

Srednji del hrbta je sestavljen iz vretenc, ki izhajajo iz zgornjega in srednjega dela hrbtenice in mišic, ki potekajo vzdolž celotnega dela hrbta.

Te mišice podpirajo hrbtenico, upogibajo in raztezajo trup, premikajo zgornje okončine in glavo ter ohranjajo pokončno držo telesa.

Bolečina, ki prizadene srednji del hrbta, je v glavnini posledica utrujenih in preobremenjenih mišic zaradi slabe drže, nepravilnosti ligamentov ali prevelikih naporov. Ta stanja lahko povzročijo, da so mišice preobremenjene, boleče, lahko pride do poškodb. Poznamo primere, ko so krči povezani z bolečino samo in so predvsem posledica slabega oskrbe živčnega sistema s hranili. To je mogoče odpraviti s povečanjem cirkulacije.

Uporabi KT Tape za pomoč pri pravilni drži telesa, sproščanju preobremenjenih mišic, povečanju cirkulacije in za spodbujanje naravnega procesa zdravljenja telesa. Izboljšati je potrebno tudi način sedenja čez dan, oceniti, ali je možno z drugačno vzmetnico zmanjšati pritisk čez noč, okrepiti mišice jedra in zaželeno so masažna ali magnetna terapija. V primeru, da bolečine postanejo hujše, če težko stojiš ali dihaš je potrebno poiskati zdravniško pomoč.

Znanstvene raziskave so pokazale, da kineziološki trakovi lahko učinkovito zmanjšujejo bolečine, vendar ni kliničnih dokazov za vse poškodbe. Prenehajte z uporabo na razdraženi ali vneti koži. Tehnike nanosa so namenjene izključno za izobraževalne namene. KT Tape trakovi niso nadomestilo za profesionalno medicinsko oskrbo. Bolniki z rakom naj ne uporabljajo KT Tape trakov, ker lahko posegajo v zdravljenje.