Kako izbrati pravi kineziološki trak

Prvič razmišljaš o nakupu kinziološkega traku? Da ti vsaj nekoliko olajšam delo, sem zbrala nekaj osnovnih pravil…

Barva
Ta ne igra nobene vloge pri učinkovitosti traku. Obstajajo sicer vede kot so barvna terapija, akupunktura ter ajurvedska medicina, ki barvam pripisujejo terapevtski pomen;  rdeča naj bi grela in je tako primerna za kronične poškodbe, proti slabi cirkulaciji ali krepitvi mišičnega tonusa, modra zmanjševala otekline, zelena blagodejno vplivala na mehka tkiva, bež pa nudila optimalno oporo.

Znanstvene podlage za zgornje trditve nisem našla, zato načeloma velja, da je trak enako učinkovit ne glede na njegovo barvo.

Lepilo
Neposreden stik s kožo ima prav lepilo, zato je pomembno, da je kakovostno in ne povzroča alergij in draženja kože. KT Tape® trakovi imajo akrilno medicinsko lepilo, ki je prijazno do kože in povzroča alergij in draženja.

Za domačo oz. dnevno rabo več kot zadostujejo bombažni trakovi »Original«. Na koži ostanejo nekje do 3 dni in če jih potrebuješ le občasno, so več kot dovolj.

Če imaš zelo občutljivo kožo, izberi »Gantel«. Ti imajo še bolj nežno lepilo in trak bo na koncu še lažje odlepiti.

Za resne in profesionalne športnike, je na voljo linija »PRO« -> to so trakovi iz sintetičnih vlaken, so še bolj obstojni in se hitreje sušijo.

Prav tako izberi trakove »PRO« če veliko treniraš v mraku ali temi -> imajo vgrajene odsevnike, ki skrbijo, da te drugi udeleženci v prometu lažje opazijo in pripomorejo k boljši varnosti.

Za plavalce ali vaterpoliste, ki veliko časa preživijo v vodi priporočam trak »Extreme«, je prilagojen, da zdrži v »ekstremno mokrih pogojih«.

Težave z vozli ali triggerji, izberi X-patch obliž.
Enostavno jih je nalepiti na kožo, so iz sintetičnih vlaken in zaradi tega tudi precej obstojni.
Uporabljajo se lahko samostojno ali v kombinaciji s klasičnimi trakovi.

.

Rrecovery+ patch je obliž, ki je posebej zasnovan za lajšanje in odpravno oteklin oz. edema. Narejen je iz bombažnih vlaken in zato nežen do kože. Uporabljajo se lahko samostojno ali v kombinaciji s klasičnimi trakovi

Za dodatna vprašanja, piši na: info(at)kttape.si